-KOLBÁSZ HETE-
Pár hónapja, mikor túllépni készültünk a nemzetek csatájának ötletén és a kivitelezés irányába fordultunk megbeszélésünk első állomásaként egy talponálló hentest ejtettünk útba. Már az üzletbe is alig fértünk be, majd ebédünket könyöklő hiányában egy hűtőpult tetején fogyasztottuk el. Oldalra nézve a következő látvány tárult elém; kétkezi munkások, öltönyös üzletemberek, diákok és kisnyugdíjasok falatoznak egymás mellett. Ez a hangulat tehát semmiképp sem pénz kérdése. Kolbász, mustár, kovászos uborka és az elmaradhatatlan fehér kenyér. A recept egyszerű, vagy mégsem? Mitől jó a kolbász? Melyiket érdemes venni? Kövessétek blogunk egész héten, hogy minél többet megtudjatok a témáról!
Ahol aztán lehetne kolbászból a kerítés; ezen a héten DISZNÓVÁGÁST ajánlunk! Karácsony előtti és a januári időszak vidéken még ma is sok helyütt szól a disznóölésről, disznótorról. Régi tradíció ez, a háznál nevelt sertés levágása, feldolgozása és az ezt követő hagyományos vacsora. A munkában megfáradtak egy kis kupica pálinka mellett pihenhetik ki magukat. Olyan közösségi esemény, mely megmozgatta a falu apraját s nagyját. Hol láthat városi gyerek ilyet? Mert láthat ám! Manapság programturizmus definíciója alá tartozik, mikor szervezetten látogathatunk el megnézni egy vidéki népszokást mint a busójárás, húsvéti készülődés vagy akár disznóvágás is. Ha pedig mennénk csak nem tudjuk hogyan; http://www.programturizmus.hu/tdestination-disznovagas.html