154 éve alapította a Kugler Henrik Magyarország leghíresebb cukrászdáját, bár nem ő emelte világhírűvé. A Svájcban született, Európában tanult, Gerbeaud Emil cukrásznak köszönhetjük mindezt.
Az ő születésének 155. évfordulóján, a magyar-japán diplomáciának a 140. évfordulóján nyílik meg az első külföldi Gerbeaud cukrászda, és nem máshol mint a világ egyik központjának, Tokió belvárosában. Az előkészületek 3 évig tartottak, amit Magyar Turizmus Zrt. koordinált, ennek eredményeképpen 2009 nyarán, (Japánban ez volt a Magyar Turizmus Éve) nyitották meg az kávéházat, ami teljesen a magyar hangulatot
tükrözi. A hazai üzlet berendezésével megegyező asztalok, székek, bútorok kapnak helyet, míg a magyar minőséget mindig, egy az üzletben levő magyar mestercukrász fogja képviselni. Mellette magyarországon tanult ottani cukrászok fognak segédkezni, hogy a hazai ízek a tányérokon is megjelenhessenek.

A kínálatban helyet kap szinte az összes neves magyar sütemény az Esterházy torta, a Dobos torta, a Gerbeaud szelet és még sorolhatnánk. 2010-től sok más édesség is megjelent, mint példáúl a még mindig kézzel készített konyakos meggy vagy a sokféle csokoládédrazsé.
A sikeres üzletről és a hírnév kinti megalapozásáról, a Gerbeaud Kávéház igazgatónője, Böléné Vlasics Gyöngyi gondoskodik.
Az eredeti Gerbeaud recept:
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg zsír vagy vaj, 5 dkg cukor, 2 kanál tej, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 dkg élesztő, késhegynyi szódabikarbóna.

A lisztet összedolgozzuk a cukorral, a zsiradékkal és a tojással, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját és a szódabikarbónát. A tésztát alaposan kidol-gozzuk, három részre osztjuk, késfok vastagságúra nyújtjuk. Az egyiket – kikent – tepsibe fek-tetjük és megkenjük baracklekvárral,behintjük darált dió és cukor keverékével, majd óvatosan ráfektetjük a második lapot, megismételjük a müveletet, a tetejére helyezzük a harmadik tésztalapot. 1 óráig pihentetjük, utána lassú tűzön megsütjük. Ha kész,kihűtjük és a tetejét bevonjuk csokoládémázzal.
(Forrás: Szakál László: Híres emberek híres receptjei)