Nemzetek csatája

FOGYASZTÓI KULTÚRÁRÓL-zene- film- program- konyha - Miért ne... ... hallgatnánk anyanyelvű zenét is? ... néznénk magyar filmet is? ... ismerjük meg jobban a világot amiben élünk? ... miért ne vennénk hazai terméket? Kérdések, ötletek, válaszok és programok. Ezek és még sok minden más vár rátok ha ti is csatlakoztok hozzánk! Nekünk fontos, hogy mit "fogyasztunk"!!!

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Címkék

Gerbeaud tokióban

2012.02.11. 20:19 Ugrószarvas

154 éve alapította a Kugler Henrik Magyarország leghíresebb cukrászdáját, bár nem ő emelte világhírűvé. A Svájcban született, Európában tanult, Gerbeaud Emil cukrásznak köszönhetjük mindezt.
Az ő születésének 155. évfordulóján, a magyar-japán diplomáciának a 140. évfordulóján nyílik meg az első külföldi Gerbeaud cukrászda, és nem máshol mint a világ egyik központjának, Tokió belvárosában. Az előkészületek 3 évig tartottak, amit Magyar Turizmus Zrt. koordinált, ennek eredményeképpen 2009 nyarán, (Japánban ez volt a Magyar Turizmus Éve) nyitották meg az kávéházat, ami teljesen a magyar hangulatot tükrözi. A hazai üzlet berendezésével megegyező asztalok, székek, bútorok kapnak helyet, míg a magyar minőséget mindig, egy az üzletben levő magyar mestercukrász fogja képviselni. Mellette magyarországon tanult ottani cukrászok fognak segédkezni, hogy a hazai ízek a tányérokon is megjelenhessenek.
A kínálatban helyet kap szinte az összes neves magyar sütemény az Esterházy torta, a Dobos torta, a Gerbeaud szelet és még sorolhatnánk. 2010-től sok más édesség is megjelent, mint példáúl a még mindig kézzel készített konyakos meggy vagy a sokféle csokoládédrazsé.
A sikeres üzletről és a hírnév kinti megalapozásáról, a Gerbeaud Kávéház igazgatónője, Böléné Vlasics Gyöngyi gondoskodik.
 

 

 Az eredeti Gerbeaud recept:
 
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg zsír vagy vaj, 5 dkg cukor, 2 kanál tej, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 dkg élesztő, késhegynyi szódabikarbóna.
 
Hozzávalók a töltelékhez: 13 dkg darált dió, 10 dkg cukor, sárgabarack lekvár.
 
A lisztet összedolgozzuk a cukorral, a zsiradékkal és a tojással, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját és a szódabikarbónát. A tésztát alaposan kidol-gozzuk, három részre osztjuk, késfok vastagságúra nyújtjuk. Az egyiket – kikent – tepsibe fek-tetjük és megkenjük baracklekvárral,behintjük darált dió és cukor keverékével, majd óvatosan ráfektetjük a második lapot, megismételjük a müveletet, a tetejére helyezzük a harmadik tésztalapot. 1 óráig pihentetjük, utána lassú tűzön megsütjük. Ha kész,kihűtjük és a tetejét bevonjuk csokoládémázzal.
 
(Forrás: Szakál László: Híres emberek híres receptjei)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetekcsataja.blog.hu/api/trackback/id/tr364094815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása